jueves, 13 de junio de 2013

La democràcia desapareix quan les institucions agredeixen el poble.


Aquest matí, m'ha llevat el despertador i abans de posar-me a estudiar civil, he començat a rumiar sobre moltes coses (no us explicaré què he cardat avui, espereu cony), i en un dels meus pensaments he pensat: Jai, l'aigua a pressió no talla? I ho he relacionat a Turquia i he parat a pensar en la nova joguina d'en Manel Prat, sí, exacte la furgo aquella amb pistoleta d'aigua a pressió (que no va pas fluixa) i seguidament m'he passat mig matí llegint coses sobre aquella merda de pistola. https://www.youtube.com/watch?v=agI2AZdvsB4&feature=player_embedded
 Si no n'esteu al corrent en les manifestacions considerades 'violentes' (a mi tampoc m'ha quedat clar quan es titllen de violentes i quan no) els gossos d'aquell home trauran el canó d'aigua, però sabeu què? També tenen la capacitat de fer-nos perdre un ull, com a molta altra gent que li ha passat, però, amb bales de goma. Ens volen treure els ulls perquè no veiem que ens tracten com a rates, que fins i tot les del metro viuen millors que nosaltres. Perquè temo que la velocitat a la que surti l'aigua no serà pas, perquè ens remulli una mica a l'estiu.

Com aquí, en aquest país (decidiu vosaltres d'on us sentiu, jo no ho faré pas), tendim a copiar les democràcies europees, cosa que no veig malament, no he trobat a cap país democràtic on s'utilitzés els canons d'aigua (però ens casos excepcionals s'utilitza el gas pimienta (gas-lacrimògen?), cosa que tampoc trobo bé), a Grècia si que s'han utilitzat i semblants.

A mi a l’escola em van ensenyar que la policia i tot allò que comporta la seguretat, existia, per protegir-nos, per fer-nos sentir segurs, que vetllaven per a una bona convivència... i recordeu quan de petites us amagàveu darrere de les faldilles de la mare per la policia i ella us deia que no passava res, que eren bons? Doncs si les coses segueixen així, què li hauré de dir al meu fill? Que no podrem anar a certs llocs per què sinó ens picaran? Per què molestem als seus caps? També el considerareu violent?

Però sabeu què és el que no entendré mai? Que si tenim un Govern, que en teoria ens representa (verticalment) i tota la pesca, per què no fa cas a les nostres peticions? Per què quan ens manifestem i els diem que no ens agraden les seves maneres de fer , en comptes d'escoltar-nos, ens volen acallar? La democràcia no començava pel poble? Polítics, recordeu que el poder és nostre i vosaltres ciutadans, que el govern, d'una manera o altra, el formem  nosaltres. Bona nit!

PD: Sé que dic massa paraulotes, tot acabarà quan acabi exàmens.

No hay comentarios:

Publicar un comentario